Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Międzyborzu od lat produkuje artykuły nabiałowe według tradycyjnych receptur utrzymując niezmiennie wysoką jakość produkcji.Potwierdzają to liczne nagrody, medale, tytuły i wyróżnienia zdobyte na targach oraz wystawach. Nasz zakład i produkty spełniają wszystkie wymogi Unii Europejskiej, a jako producent wyrobów regionalnych znajdujemy się w sieci „Culinary Heritage Europa”. Posiadamy polskie znaki jakości „Poznaj Dobrą Żywność”, „Jakość
i Tradycja
” oraz „Dziedzictwo kulinarne – Dolny Śląsk”. W procesie produkcji nie stosujemy żadnych sztucznych dodatków i konserwantów, dzięki czemu smak naszego nabiału jest nadzwyczaj wysoko oceniany przez konsumentów. Naszym najważniejszym mottem jest produkowanie nabiału „w zgodzie z naturą”.

Mleko i przetwory mleczne

- Mleko zwykłe w folii i w kartonie

- Mleko skondensowane

- Mleko w proszku

- Mleko kozie

- Maślanka naturalna i owocowa

- Kefir naturalny i owocowy

- Śmietana

- Śmietanka skondensowana w płynie (do kawy)

- Śmietanka w proszku (do kawy)

- Jogurty naturalne (bezsmakowe)

- Jogurty owocowe

- Desery mleczne

- Napoje mleczne

 

Sery

- Żółte paczkowane (w plasterkach, w kostkach) i w całości na kg

- Pleśniowe

- Wędzone

- Smażone

- Twaróg, ser biały chudy, półtłusty, tłusty

- Serki twarogowe (porcjowane)

- Serki homogenizowane

- Sery topione

Tłuszcze jadalne

- Margaryny w kostkach i kubkach

- Masła w kostkach i kubkach

- Oleje uniwersalne

- Oleje słonecznikowe, rzepakowe, z oliwek, tłoczone na zimno

- Pozostałe oleje (z pestek winogron, z dyni itp.)

Jajka kurze i przepiórcze